Tips om zwanger te worden

Je wil graag zwanger worden. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het kan voor nieuwe moeders vaak lastig zijn om het overzicht te bewaren en te begrijpen waar ze allemaal rekening mee moeten houden. Natuurlijk wil je je ook optimaal voorbereiden op de komst van een kleine. Lees hieronder tips om zwanger te worden.

Top 5 zwanger worden tips

1. Houd rekening met je meest vruchtbare dagen

Iedere cyclus vindt de eisprong plaats. Vlak vóór en tijdens de eisprong heb je een aantal vruchtbare dagen, waarop je de kans kunt verhogen om snel zwanger te worden. Weet je niet precies wanneer de eisprong plaatsvindt? Dan kun je een ovulatietest doen om deze periode in kaart te brengen.

2. Eet en beweeg gevarieerd en gezond

Door gezond en gevarieerd te eten en regelmatig te sporten, zorg je ervoor dat jouw lichaam in goede conditie is. Overgewicht kan de kans op een gezonde zwangerschap verkleinen, maar ondergewicht ook. Overmatig sporten kan een negatief effect hebben op je vruchtbaarheid. Heb je vragen over jouw eet- en sportpatroon? Zoek dan eens contact met een diëtist of sportcoach in jouw omgeving. Deze kan jou van het juiste advies voorzien hoe je jouw lichaam in de beste conditie voor een zwangerschap krijgt.

3. Bereid je voor op de komst van een baby

Een goede voorbereiding is het halve werk. Is jouw huis geschikt voor een baby en is jouw baan ook te combineren met het nieuwe ouderschap? Door je goed voor te bereiden, kun je stresselementen reduceren en zorgen dat jij op een positieve en relaxte manier aan je zwangerschap begint.

4. Zit goed in je vel

Naast goede voeding en conditie van je lichaam, is het ook belangrijk dat je mentaal goed in je vel zit. Een stressloze relatie en stabiliteit zorgen voor meer rust en vergroten de kans op zwanger worden.

5. Ga naar de huisarts

Duurt het erg lang voordat je zwanger raakt? Bij de meeste stellen duurt het meer dan drie maanden voordat ze zwanger raken. Is het na een jaar nog niet gelukt, dan is het raadzaam om eens bij de huisarts langs te gaan. Deze kan onderzoeken doen naar de vruchtbaarheid van jou en je partner en je helpen met het zwangerschapsproces.