Gender Reveal Party

Een gender reveal party is een feestje of speciaal moment waarop het geslacht van de baby bekend wordt gemaakt. Vaak gebeurd dit op een manier waarop zowel de ouders als familie worden verrast met het geslacht. Ook komt het voor dat de ouders het zelf al weten, maar op deze leuke manier het geslacht met de rest van de familie willen delen. Enkele leuke opties zijn:

Taart met kleur van geslacht

Tijdens de twintig weken echo (of op een eerder moment als je echt niet kunt wachten) wordt vaak het geslacht bekend gemaakt aan de ouders. Je kunt er dan ook voor kiezen om het geslacht op een briefje te laten schrijven en dit in een envelop te doen. Dit briefje gaat richting de bakker die een smakelijke taart maakt met een roze of blauwe vulling. Bij het aansnijden van de taart zal dan het geslacht van de baby worden onthuld.

Ballon met kleur erin

Wil je het geslacht met een echte knaller onthullen, dan kun je ook speciale gender reveal ballonnen bestellen. Ze zijn er in allerlei verschillende maten en kleuren. Maar het gaat natuurlijk om wat er in de ballon zit… De ballon is gevuld met blauwe of roze confetti. Zodra je de ballon laat knallen, zal het meteen duidelijk zijn wat het geslacht van de baby is.

Cupcakes

Vergelijkbaar met de taart, maar dan in een andere smakelijke vorm. Op deze manier kun je met alle aanwezigen op hetzelfde moment een hap nemen uit de cupcake om zo achter het geslacht te komen. Zorg wel dat de mensen nog even wachten met snoepen voordat jullie het startsein geven.

Om nog wat inspiratie op te doen voor andere leuke ideeën:

Krijg je een jongen of meisje?

Kom er binnen 10 vragen achter of je een jongen of meisje krijgt!

Doen je ribben pijn?

Heeft je buik de vorm van een watermeloen of van een voetbal?

Slaap je op jouw linker- of rechterzij?

Heb je meer behoefte aan slaap?

Heb je veel trek in vers sinaasappelsap?

Is je haar voller en dikker dan anders?

Heb je last van een ochtendhumeur?

Ben je kortademig?

Ben je vaak verkouden?

Heb je veel last van koude voeten?

Krijg je een jongen of een meisje?
Je krijgt een jongen!
Gebaseerd op de aloude bakerpraatjes van vroeger, kan het niet anders zijn dan dat je in verwachting bent van een jongen. Maar let op: de bakerpraatjes zijn natuurlijk niet medisch gegrond en zijn vooral grapjes. Om zeker te zijn van het geslacht van jouw kindje kun je een echo laten maken.
Je krijgt een meisje!
Gebaseerd op de aloude bakerpraatjes van vroeger, kan het niet anders zijn dan dat je in verwachting bent van een meisje. Maar let op: de bakerpraatjes zijn natuurlijk niet medisch gegrond en zijn vooral grapjes. Om zeker te zijn van het geslacht van jouw kindje kun je een echo laten maken.